به وبلاگ شهر من خوش آمدید

شهرمن

نمایش تصاویری از شهرستان شازند و ...

منوي اصلي

آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

لينکستان

google+

امکانات

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 50
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 233
بازدید ماه : 694
بازدید کل : 34193
تعداد مطالب : 295
تعداد نظرات : 90
تعداد آنلاین : 1

شهرمن


شهادت بزرگ بانوی اسلام حضرت فاطه زهرا(س)تسلیت باد

نويسنده: همشهری تاريخ: 5 / 2 / 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

روز امید

خرداد روز از فروردین ماه برابر با 6 فروردین در گاهشماری ایرانی

ششم فروردین ماه به نام های «روز امید» روز «اسپیدا نوشت»یا روز «نوروز بزرگ» خوانده می شود و از روزهای خجسته ی ایرانیان است که همراه با شادی و مراسم آب پاشی برگزار می شود و در تقویم سغدی و خوارزمی روز آغاز سال نو میباشد.

در متن پهلوی «ماه فروردین- روز خرداد»رویدادهای بسیاری به این روز منسوب شده است از جمله:

 

 

  • پیدایی کیومرث و هوشنگ
  • روییدن مشی و مشیانه
  • تیراندازی آرش شیواتیر
  • غلبه ی سام نریمان بر اژدهاک
  • پیدایی دوباره ی شاه کیخسرو(از جاودانان در باورهای ایرانی)
  • همپرسگی زرتشت با اهورامزدا

و نام «روز امید»به خاطر انتظار پیدایی دو باره ی کیخسرو  و دیگر جاودانان و نجات بخشان (سوشیانت ها) به این روز داده شده است.

نام «اسپیدا نوشت» از آیین نامه نویسی در این روز گرفته شده است که آگاهی بیشتری از آن در دست نیست. گمان می رود با پیام های شادباش نوروزی در پیوند باشد.

از این روز به نام «هودرو» یا «هفدورو» یعنی روزی که هفتاد و دو رویداد سر نوشت ساز در زندگی و تاریخ ایرانیان روی داده است نیز نام برده شده است.

در منابع کهنی از دانشمندانی چون ابوریحان بیرونی ، فردوسی بزرگ، ابن ندیم و غیره نیز اختراع خط به دست جمشید و بر تخت نشستن وی گزارش شده است بدینگونه که :

«...روزی که جمشید خط نوشت و به مردم مژده داد که روش او خدای را خوش آمده و به  پاداش کارهایش گرما، سرما، پیری و رشک را از مردمان دور می کند روز ششم فروردین ماه بود...»

نويسنده: همشهری تاريخ: 6 / 1 / 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

آشنایی با روز جهانی هواشناسی

سازمان جهانی هواشناسی، 23 مارس برابر با سوم فروردین را به عنوان روز جهانی هواشناسی تعیین کرده است
عهدنامه سازمان هواشناسی جهانی در کنفرانس معروف واشنگتن تهیه و تدوین شد و در اکتبر سال 1947 توسط نمایندگان 31 کشور شرکت کننده به امضاء رسید.

در 22 مارس 1950 میلادی مطابق با سوم فروردین 1339 سازمان جهانی هواشناسی بصورت قانونی درآمد.

همه ساله کلیه کشورهای عضو، چنین روزی را به عنوان روز جهانی هواشناسی جشن می‌گیرند.

نويسنده: همشهری تاريخ: 3 / 1 / 1391برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

آیین های جشن جهانی نوروز

برخی از مراسم های نوروز

روزی نو برای نیایش با آفریدگار 

در بطن‌ جشن ها و آيين هاي‌ ايراني، ستايش‌ و نيايش‌ آفريدگار بزرگ‌ جهان‌ نهفته‌ است. نوروز همواره‌ با سپاس‌ پروردگار همراه‌ بوده‌ است .ما نيز در اين‌ خجسته‌ آيين‌ باستاني‌ دست‌ به‌ دعا برمي‌داريم‌ و با انديشه‌اي‌ پاك‌ و دلي‌ روشن‌ مي ‌خوانيم:پروردگارا! در اين‌ سال‌ نو دلهامان‌ پاك‌ ساز از هر چه‌ خشم‌ و خشونت‌ و كينه‌ جويي‌ است،از تهمت‌ و غيبت‌ و دروغ، از خودخواهي‌ و خودپرستي‌ و خودبيني،از غرور و نيرنگ‌ و ريا و سخن‌چيني، از خرافات‌ و سحر و جادو، از بي ‌مهري، پيمان‌ شكني، بدعهدي، از بي‌عدالتي‌ و بي‌انصافي، از حق‌ ستيزي‌ و نامردمي، از سستي‌ و كاهلي، از ستم‌ و ستمكاري و از ناسپاسي‌ و وظيفه‌ ناشناسي .
پروردگارا! در اين‌ سال‌ نو دلهامان‌ سرشار ساز از نور ايمان‌ و شور هستي،از نشاط، عشق‌ و مهر و محبت، درستي‌ و راستي، از بخشش‌ و گذشت‌ و دلنوازي، از خودشناسي‌ و خداشناسي‌ و پرهيزكاري، از وفا و صفا، صبر و شكيبايي، از انصاف‌ و عدالت‌ و حق‌پرستي و از دانش‌ و خردمندي، از خويي‌ مردمي.
پروردگارا! در اين‌ سال‌ نو رنج‌ ،بيماري‌ و فقر از ما و تمامي‌ نيك‌انديشان‌ و پرهيزكاران‌ دور ساز و آسودگي‌ بهره‌مندي‌ از نعمت هايت‌ عطا فرما. مادران‌ و پدران‌ و عزيزان‌ ما را قرين‌ رحمت و روحشان‌ شاد بدار و توفيق‌ عبادت‌ و بندگي‌ عنايت‌ فرما.

ملت‌ ما و همه‌ مسلمانان‌ جهان‌ و مردمان‌ نيك‌ را از هر آنچه‌ بدي‌ و بلاست‌ دور فرما و با نور الهي‌ دلهامان‌ روشن‌ بدار.

فلسفه آیین های نوروزی

برای مشاهده کامل متن به ادامه مطلب بروید.


ادامه مطلب
نويسنده: همشهری تاريخ: 29 / 12 / 1390برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

امروز روز ملی شدن صنعت نفت

مقدمه:

گاه تاریخ آن اندازه تاریک است که جزئی از آن تاریخ بودن چیزی جز روسیاهی و بدنامی برای انسان ندارد، در عوض گاه به اندازه ای روشن و افتخار آمیز است که آدمی سعی می کند بین خود و آن تاریخ به لطایف الحیلی ربط ایجاد کند. نمونه های این دو واقعیت را می توان در تاریخ به وفور مشاهده کرد. تاریخ مردم کوفه و عهد شکنی آنان در مقابل تاریخ کربلا و تاریخچه ایثار و شهادت دو نمونه تاریخی اسلامی است که در ذهن بشریت حک شده است.

حال در این مقال برآنیم تا یک نقطه عطف مهم تاریخی از کشورمان را که تاریخچه ای حوادث سیاه و سفید را از خود بر جای گذاشته مورد بررسی قرار دهیم و با نگاهی دوباره به آن، روح آزادی خفتة در آن را ارج نهیم.

ملی شدن نفت (مخالفین، موافقین، چگونگی)

مجلس شانزدهم از ویژگی خاصی درتاریخ تحولات برخوردار است. دراین مجلس فراکسیون اقلیت به رهبری مصدق شکل گرفت و فرصت مناسبی یافت برای اینکه خواسته دیرین خود را از سیستم حاکم استعماری مطالبه کند.

آیت الله کاشانی در سال ۱۳۲۷ در اطلاعیه شدید الحنی خواستار لغو امتیاز شده بود که بدین سبب، در سن هفتاد سالگی پس از ضرب و شتم فراوان به قلعه فلک الافلاک خرم آباد و سپس به لبنان تبعید شده بود.

آیت الله کاشانی در مجلس شانزدهم به عنوان نماینده مردم تهران انتخاب و به همراه دکتر مصدق که رهبری جبهه ملی را به عهده داشت به پشتیبانی اجتماعات مردمی و مطبوعات به همراه گروه کثیری از آیات عظام و علمای برجسته ای نظیر خوانساری (از مراجع ثلاث قم )، بهاالدین محلاتی ، عباسعلی شاهرودی ، سیدحسن چهارسوقی ، شیخ باقر رسولی ، سیدمحمود روحانی قمی ، شیخ محمدرضا کلباسی ، حاج شیخ مهدی نجفی ، فقیه سبزواری و گروه کثیری از روحانیون فعال و مبارز مانند حاج سیدحسین خادمی و حاج شیخ مرتضی مدرسی اردکانی ، حاج سیدمصطفی سیدالعراقین و... از این حرکت حمایت می کردند. آیت الله العظمی بروجردی نیز از نهضت نفت «ضمنی ولی آشکارا» حمایت می کرد و به علمای تهران نامه نوشت که نباید با این حرکت مخالفت کنند.

 

برای مشاهده کامل متن به ادامه مطلب بروید.

منبع : آفتاب نیوز


ادامه مطلب
نويسنده: همشهری تاريخ: 29 / 12 / 1390برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 9 صفحه بعد

درباره وبلاگ

به وبلاگ شهر من خوش آمدید. این وبلاگ برداشت آزاد شما از تصاویری است که در شهر من (شازند) رخ می دهد ، و نیز ارائه موضوعات مختلف دیگر ، با ما باشید.

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

طراح قالب

© All Rights Reserved to shazandphoto.LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.Com